Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)

Fix med kroppen hos fysiopraktorn

johanlindqvist

IMG_9689.JPG

I lördags var jag hos Sebastian Pisano som är fysiopraktor och fick behandling på mitt knä. Sebastian är grymt kunnig och hans tänk kring kroppen är väldigt intressant. Nu har jag fått hemläxa med lite övningar, mitt knä kändes väldigt mycket bättre efter behandlingen, så nu är det upp till mig att fixa det.

En annan sak vi började prata om är kroppstyper, jag var en typisk ”para” vilken innebär i korta drag

”En Para är ungefär lika bred över axlarna som höfterna. Para-typen tenderar till att fördela sin kroppsvikt jämt över hela kroppen.

Para-människor blir lätt irriterade om de inte får äta när de är hungriga. De bör undvika socker och raffinerade kolhydrater som vitt mjöl, annars blir de lätt trötta efter ett par timmar. En kosthållning som till största delen består av stärkelse kan leda till sockerintolerans och blodsockerstörningar. Vad de verkligen behöver är att stimulera sina hormoner genom att äta mer protein. Protein är mycket viktigt för att upprätthålla en bra hormonell balans.

Para-människor avråds från vegetarisk kost eftersom de har ett stort behov av protein. Proteinintag är avgörande för ett starkt immunsystem och om de insisterar på att vara vegetarianer måste de välja mat med insikt. Proteinet i bönor och linser är endast fullvärdigt om det kombineras med olika sädesslag. Dessutom ökar de i vikt av kolhydrater och kan bli mycket trötta.”

Detta är lite som jag har hittat när jag läst runt på olika sidor och det finns väldigt mycket mer att läsa och jag tycker mycket stämmer in väldigt bra på mig och som sagt, jag tycker det verkligen är intressant och jag tror verkligen inte att alla personer är liks utan att man måste hitta det som passar just för dig.


4 replies to “Fix med kroppen hos fysiopraktorn

 1. Elias

  Känner igen mig mycket väl och blir lite lätt irriterad om jag inte får i mig mat när jag blir hungrig. Beskrivningen av en para träffar mig rätt i prick!

  Hur funkar spiromaten? Är du nöjd med den? Har nämligen köpt en likadan.

  Ha en trevlig dag!

  Elias

  Reply

  1. Post Author johanlindqvist

   Tack för din kommentar 🙂

   Ja det är väldigt mycket som passar in på mig i beskrivningen också, de där jag la in är ett litet utdrag så det finns massor med intressant information att hitta! Jag tror det går att optimera kroppen med hjälp av detta sätt 🙂 nu åt jag ganska likt en stenålderskost sen tidigare då jag redan testat mig fram till att min kropp mår bäst av det!

   Jo jag tycker den fungerar bra, jag har gjort morotsspsgetti eller vad man ska kalla det till köttfärs några gånger, sen blir det ett kul sätt att göra lite extra när vi haft folk över på middagar! Jag är väldigt nöjd med den och använder de smala skruvarna mest!

   Ha det bra mannen 🙂

   Reply

 2. Elias

  Ingen orsak. 🙂

  Jag tror också på att man ska äta var 3-4:e timme och att försöka att hålla portionerna relativt små. Det mår vi bäst av.

  Kul att du är nöjd med den. Tänkte göra Icha Icha-inspirerad mat med zucchinipasta som jag gillar riktigt mycket.

  Trevlig helg!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *