Richard ”Chille” Man är nominerad som Årets Innovatör i Restauranggalan och även blivit utsedd till Årets branschförbättrare. Nu i höst har han tagit fram tre höstdrinkar som man enkelt kan göra själv om man vill imponera på sina gäster. Om höstens drinktrender och vilka råvaror som är extra intressanta säger Richard:
– Idag efterfrågar konsumenten kvalitet istället för kvantitet. Vi dricker färre enheter men lägger gärna några extra kronor för en riktigt bra drinkupplevelse.Man kan säga att trender vi tidigare sett i köken nu börjar leta sig in i barerna. Närproducerat, minimalt med svinn och alltid med miljön i åtanke, vilket har blivit den stora trenden man efterföljer.
Richards bästa tips för en god cocktail är:
– Använd mycket is, både när du skakar drinkar och serverar.
– Välj råvaror utefter säsong för att få en godare smak.
– Garnera med något som återfinns i drinken och helst något som är ätbart. En vackert garnerad drink är aldrig fel.
– Använd tunna och fina glas. Själva glaset är viktigt för hur munnen tar emot smakerna.
Autumn Walk
Ingredienser:
2 cl Bacardi 8 años
2 cl Bénédictine DOM
10 cl nypressad blodgrapefruktjuice
4-5 droppar olivolja
Salt och kakao på glasets kant
Såhär gör du:
Fukta glasets kant med en blodgrapeskiva och doppa sedan i kakao och saltblandningen
Tillsätt alla ingredienser förutom olivoljan i en shaker med is.
Skaka och sila ner allt i ett rocksglas med mer is.
Droppa olivoljan på drinken
Till sist, garnera med en blodapelsinskiva.